El cine del Picó

“Green book”: Poqueta cosa per ser la pel·lícula guanyadora de l’Oscar **

Comentari cinèfil: Si has vist “Passejant Miss Daisy” i “Intocable” ja has vist “Green book”. Així de clar i així de trist.

Pocs moments memorables: La pel·li, guanyadora de l’Oscar 2019, és molt previsible. Un xofer barruer i violent treballa per a un músic de raça negre molt refinat. El més interessant és el context polític. Any 1962. La història és un retrat del racisme de l’època.

Situacions incomprensibles: com és possible que els rics més racistes dels Estats Units contractin un pianista negre? Com és possible que el músic protagonista, que és tan culte, no sàpiga qui són Little Richard, Chubby Checker o Aretha Franklin? Com és possible que el xofer no truqui ni una sola vegada a la seva família en vuit setmanes i només escrigui cartes? Molt cutre.

Puntuació: 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply