El cine del Picó

“Gernika”: El terrible bombardeig es mereixia una pel·lícula millor *

Comentari cinèfil: Si has de fer una pel·li sobre un terrible fet històric (en aquest cas, Gernika bombardejada per Franco i Hitler) pots optar per moltes opcions: pel·li nerviosa, pel·li amb aire de documental, pel·li crua… Koldo Serra ha optat per un melodrama romàntic. I això no m’ha convençut.

Estrany poti-poti: A la pel·li hi ha soviètics molt dolents (representa que són els jefes de la República), nazis que de vegades semblen simpàtics, espies de pacotilla, un periodista borratxo, un triangle amorós… però en cap moment es parla de la guerra civil i del que realment estava passant l’any 1937 a Euskadi i Espanya. És un producte pensat per a distreure i res més.

Comentari divertit: Una senyora que estava al meu costat, quan ha acabat la projecció, ha dit: “és una pel·li per veure-la un diumenge a la tarda a Tele 5”.

Puntuació: 1 estrella sobre 5 (M’he clapat)

 Leave a Reply