El cine del Picó

“El caso Fritz Bauer”: El fiscal que va capturar el nazi Adolf Eichmann ***

Comentari cinèfil: No és habitual que s’estrenin pel·lis alemanyes. Benvingut, doncs, aquest “thriller” polític (basat en fets reals) que explica la història d’un fiscal alemany (Fritz Bauer) que a finals dels 50 va organitzar la captura del nazi Adolf Eichmann amagat a l’Argentina.

Atmosfera intimista: Tot i que el tema pot semblar grandiloqüent, la pel·li és tranquil·la, fins i tot intimista. Amb música de jazz i moltes escenes melancòliques. Com es nota que és cinema europeu!

No hi havia ganes de capturar nazis: El més sorprenent de la història és que, a banda d’aquest fiscal, no sembla que les autoritats alemanyes de la postguerra tinguessin gaire interès a capturar els nazis que havien fugit. Molt fort.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)

ADOLF EICHMANN VA SER JUTJAT A ISRAEL I EXECUTAT. PERÒ AIXÒ JA NO SURT A LA PEL·LÍCULA.

 Leave a Reply