El cine del Picó

“Trumbo”: El guionista d'”Espartaco” *****

Comentari cinèfil: El guionista de Hollywood Dalton Trumbo va ser un personatge fascinant. I es mereixia una pel·lícula fascinant. El resultat final és impecable. Feia temps que no veia una biografia tan vibrant. Olé!

El guionista perseguit: Trumbo va ser el guionista d'”Espartaco” i de “Vacaciones en Roma”. Era un home progressista i va ser acusat de comunista pel terrible Comitè d’Activitats Antiamericanes. Va ser rebutjat per la indústria i fins i tot va anar a la presó. “Trumbo” és un magnífic retrat d’aquella Amèrica fosca de la postguerra marcada per un conservadurisme recalcitrant.

John Wayne, Edward G Robinson i Kirk Douglas: Per la pel·lícula desfilen personatges com John Wayne (un carca espectacular), Kirk Douglas (l’home que va confiar en Trumbo perquè escrivís “Espartaco”) o Edward G. Robinson (obligat a declarar contra Trumbo per aconseguir feina). Una lliçó d’història.

Puntuació: ***** 5 estrelles sobre 5 (De traca i mocador)

FANTÀSTIC BRYAN CRANSTON FENT DE TRUMBO



Leave a Reply