El cine del Picó

“La chica danesa”: el noi que volia ser noia ****

Comentari cinèfil: Hem vist moltes pel·lícules sobre ambigüitat sexual i transformisme, però aquesta és una de les més exquisides i romàntiques que recordo. Gran feina de Tom Hooper (“Els miserables”, “El discurs del rei”).

Una preciosa història d’amor: Un dels punts forts de la pel·li és la preciosa història d’amor entra ell/ella (espectacular Eddie Redmayne) i la seva dona. Hooper prefereix mostrar el romanticisme abans que la transgressió.

Fets reals: Història real del primer home que va canviar de sexe passant pel quiròfan. Es tracta d’un pintor danès. 120 minuts de bon cinema.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)

EL PERSONATGE PRINCIPAL M’HA RECORDAT (i molt) DAVID BOWIE1 Comment so far

  1.   manel on Gener 25th, 2016          Respon

    Coincideixo amb tu, molt bona película biogràfica. Em va agradar els interiors del pis on viu la parella i els exteriors de Copenhague, cada sequència podria ser un quadre. La història ben narrada des del punt de vista del protagonista. Solament un però, el del paper exquisit de la dona que queda massa relegada a un segon pla quan te un paper determinant en la sexualitat de la parella primer i del marit després.

Leave a Reply