El cine del Picó

“Red Army”: Irònic documental sobre la Unió Soviètica ****

Comentari cinèfil: Ja sabeu que sóc fan dels documentals. Des de fa anys, són aire fresc a la cartellera. “Red Army” és un dels més brillants i divertits que he vist. A l’alçada de “Searching for sugar man”.

Ai ai ai, aquests soviètics: La història d’un equip d’hoquei sobre gel de la URSS és una brillant excusa per entendre com funcionava el règim soviètic. La URSS volia un gran equip d’hoquei per demostrar la seva superioritat.

I al final, tots van jugar als EEUU: Resulta curiós com van acabar aquells jugadors soviètics quan el règim comunista es va enfonsar. Tots van fitxar per la Lliga americana d’hoquei. Paradoxes de la vida!

Argument en 2 línies: La història d’un gloriós equip d’hoquei sobre gel de la URSS dels anys 80. Format per cinc llegendes d’aquest esport. Divertides reflexions sobre la dictadura soviètica i la Guerra Freda.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply