El cine del Picó

“The imitation game”: El matemàtic que va derrotat els nazis ***

Comentari cinèfil: Recordeu “Una mente maravillosa”? Doncs ja tenim una nova biografia d’un matemàtic. El protagonista és Alan Turing. La pel·lícula és distreta, però… fa temps que una biografia no em fa vibrar.

Molts temes: Un dels problemes és que la pel·li toca molts temes: la màquina que va crear Turing per desxifrar els missatges dels nazis, la homosexualitat de Turing, el tràgic final de Turing (es va suïcidar), el món de l’espionatge, el primer ordinador de la història… Molta roba i poc sabó.

Keira bé, Benedict regular: Benedict Cumberbatch és Turing i està nominat a l’Oscar. No m’ha convençut. Està molt millor la gran Keira Knightley.

Argument en 2 línies: Un matemàtic rep l’encàrrec de crear una màquina per desxifrar els missatges secrets dels nazis.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)

LA MÀGIA DEL CINEMA: NO TENIA NI IDEA QUE SENSE TURING LA SEGONA GUERRA MUNDIAL HAURIA DURAT DOS ANYS MÉS1 Comment so far

  1.   jordi pons on Gener 23rd, 2015          Respon

    Discrepo de tu, Picó. Alapeli li posaria 3 estrelles i no 2. I sense Cumberbach perdria molt. Cumberbach és un grandíssim actor, amb molts registres, i aquí fa un gran paper. Sense ell el film no seria el mateix. Keira Knightley, en canvi, està bé i prou.

Leave a Reply