El cine del Picó

“Birdman”: Pretensiosa reflexió sobre el món del teatre **

Comentari cinèfil 1 (cine i teatre): Cine que parla de teatre: “Conociendo a Julia”, “Ser o no ser”, “La venus de las pieles” i moltes més. “Birdman” és la història de l’assaig d’una obra teatral. Amb mitja dotzena de protagonistes. I tots ells m’han semblat sobreactuats i poc creïbles. Sona pretensiós.

Comentari cinèfil 2 (pla seqüència). Tota la pel·lícula està rodada en un pla seqüència. És a dir, d’una tirada, sense aturar l’acció. És un recurs original que ja havíem vist parcialment a “Senderos de gloria” o de manera total a “La arca rusa” (la càmera anava pels passadissos d’un Museu). El pla seqüència de “Birdman” fa que la pel·lícula sigui previsible i que sempre encertis a quin espai passarà i quins seran els protagonistes de la següent escena.

Autobiogràfica?: “Birdman” està protagonitza per Michael Keaton, actor de “Batman”. I “Birdman” explica amb ironia la història d’un actor que va interpretar un super heroi molt semblant a Batman i que vol demostrar al món que es un bon actor. Autobiografia de Keaton?

Puntuació: ** 2 estrelels sobre 5 (m’esperava més)Leave a Reply