El cine del Picó

“Joven y bonita”: Tan superficial com el títol de la pel.lícula **

JOVEN-Y-BONITA

Comentari cinèfil: François Ozon era un dels meus directors favorits. Em van encantar “Bajo la arena” i “8 mujeres”. Però les seves últimes pel.lícules (“El refugio” i “En la casa”) no em van convèncer. Es queden a mig camí. El mateix li passa a “Joven y bonita”. Tot és superficial. Ozon… estàs perdent punts.

Entre “Belle du jour” i Eric Rohmer: La pel.lícula comença com un d’aquells contes de Rohmer. però ja voldria Ozon tenir la gràcia i la frescor del mestre. Una noia de 17 anys es prostitueix. I no sabem perquè ho fa. I acaba la pel.li i continuem sense saber perquè ho fa: per plaer? Pels diners? Per tocar els nassos a la família? No és una ambigüitat buscada. És que el guionista era mandrós.

Pel.lícula S: Es la típica  història que als anys 70 hagués estat classificada S. Pel.lícula de pit i cuixa. I res més.

Lamentables els personatges secundaris: Els pares, el psiquiatra… tots els personatges secundaris fan pena. Es confirma la notícia: guionista mandrós.

Puntuació: ** 2 línies sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply