El cine del Picó

“Dallas Buyers Club”: La SIDA i els interessos farmacèutics ***

Dallas-Buyers-Club_612x380

Comentari cinèfil: El punt fort de la pel.li és Matthew McConaughey. Fa el paper de la seva vida i l’Oscar que ha rebut és just. El protagonista de frivolitats com “Novia por contrato”, “Planes de boda” o “Como perder un chico en 10 días” mereix a partir d’ara un respecte. O dos.

Els interessos farmacèutics: A finals dels anys 80, encara no existien medicaments eficaços contra la SIDA. A un cowboi heterosexual li diagnostiquen aquesta malaltia i li donen un mes de vida. El protagonista buscarà un medicament i lluitarà per desemmascarar els interessos de les farmacèutiques.

El tema és apassionant, la pel.li no tant: Com sol passar en moltes pel.lis basades en fets reals, és més apassionant la història del protagonista que la pròpia pel.lícula. “Dallas Buyers Club” és repetitiva i s’encalla. Llàstima.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply