El cine del Picó

“Her”: Enamorat d’una veu ***

her

Comentari cinèfil: L’any 1973, el gran Berlanga va estrenar una pel.lícula tan estranya com apassionant: “Tamaño natural”. Un home (Michel Piccoli) s’enamorava d’una nina de goma. I la portava a tot arreu.  Era una original reflexió sobre la dificultat de tenir una relació sentimental “normal”. “Her” m’ha recordat i molt a “Tamaño natural”. Fantàstic!

Dura crítica a les relacions virtuals: Tenim whatsapp, facebook, twitter, xats de tots els colors … les nostres relacions són cada vegada més virtuals. Quedar amb una persona per fer un cafè o una cervesa s’ha convertit en quelcom revolucionari. “Her” explica la dramàtica història d’un home que s’enamora d’una veu femenina instal.lada en el seu ordinador. Es una relació que provoca una forta angoixa en l’espectador, perquè des del primer minut ja veus que allò no és “normal” i que acabarà com el rosari de l’aurora.

Sobren 30 minuts: “Her”, que ha estat nominada a l’Oscar a la millor pel.lícula, dura 125 minuts. Massa llarga. Sobren 30 minuts. Llàstima!

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply