El cine del Picó

“Nebraska”: Retrat de l’Amèrica profunda ***

nebraska

Comentari cinèfil: Alexander Payne continua fidel al seu estil: cinema dramàtic amb una mica d’humor friki. M’agraden totes les seves pel.lícules: “Los descendientes” (per a mi la millor), “A propósito de Schmidt” i “Entre copas”. “Nebraska”, nominada a l’Oscar, torna a ser una bona pel.lícula, tot i que en alguns moments es queda encallada i no avança.

Retrat de l’Amèrica profunda: “Nebraska” és una “road movie” per l’Amèrica profunda. Els protagonistes són un pare amb Alzheimer (Bruce Dern nominat a l’Oscar) i el seu fill. La pel.li barreja moments entranyables, còmics i ensopits.

L’escena familiar, apoteòsica: La trobada familiar en un poble de mala mort dels EEUU és apoteòsica. Els personatges semblen trets de la frikipèdia. L’espectador no sap si riure o plorar.

Quina llàstima que els primers 30 minuts siguin tan avorrits: A la pel.li li costa arrencar. La primera mitja hora és ideal per fer la migdiada.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply