El cine del Picó

“La gran estafa americana”: No n’hi ha per tant **

la gran estafa

Comentari cinèfil: El cinema de David O. Russell no m’ha convençut mai. “The fighter” era una pel.li sobre boxa que em va avorrir molt. I “El lado bueno de las cosas” em va semblar una comèdia romàntica intranscendent. Russell és un dels directors més importants de la “modernitat” i del cinema comercial amb aire “indie”. “La gran estafa americana” ha rebut 10 nominacions a l’Oscar. Diuen que és la pel.lícula de l’any. Ja s’ho faran.

Molta estètica i poc contingut: El cinema de Russell em sembla pretenciós. Molta estètica, molta conya amb els personatges, però en el fons tot és molt superficial. Fins i tot ridícul. Un exemple: la primera escena de la pel.lícula quan el prota es posa el perruquí.

Argument en 2 línies: Una parella d’estafadors haurà de col.laborar amb la policia si no volen acabar a la presó.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply