El cine del Picó

“El lobo de Wall Street”: Excessiva, brutal, meravellosa *****

el lobo

Comentari cinèfil: Martin Scorsese és el millor director del món quan li dóna la gana. De vegades té mandra i fa pel.lícules “normals”. Però quan es posa les piles és el millor. “El lobo de Wall Street” és la seva pel.lícula més excessiva i brutal. Cada escena és un festival de llum i color. I el millor de tot és que es tracta d’una comèdia. M’ho he passat pipa.

Ascens i caiguda d’un home ambiciós: L’argument l’hem vist moltes vegades al cinema: la història d’una persona ambiciosa que partint del no res es fa milionari utilitzant mètodes poc legals. Però Scorsese ens ho explica en clau de comèdia. I amb una extraordinària riquesa visual. La majoria de les escenes són excessives (els discursos de Leonardo di Caprio, els moments de sexe i droga…), però com que estem parlant d’una comèdia histriònica l’espectador no para de somriure. Són 3 hores meravelloses!

Molt millor que “La gran estafa americana”: Tothom considera que la gran comèdia dels últims temps és “La gran estafa americana”. No! La pel.lícula que es mereix guanyar l’Oscar és aquesta. Bravo Scorsese!

Argument en 3 línies: Història real d’un corredor de borsa. Es va fer milionari en poc temps. La seva ambició (i la dels seus col.legues) era irrefrenable. Tot comença a canviar quan la policia investiga la seva empresa.

Puntuació: ***** 5 estrelles sobre 5 (De traca i mocador)Leave a Reply