El cine del Picó

“Agost”: Tinc una veritat per explicar *****

agosto

Comentari cinèfil: Ja sabeu que sento debilitat pels dinars, sopars o reunions d’amics i familiars on tothom treu els draps bruts. Ja sabeu… “Celebracion”, “El nombre”, “Los amigos de Peter”, “La cena de los idiotas”. “Agost” és una de les millors que he vist en els últims anys. Quan ha acabat la pel.li he aplaudit una bona estona. Llàstima que només érem 6 a la sala.

Visca la mala bava:  La mort d’un familiar provoca que tota la família es reuneixi durant unes hores en una casa de camp. Els personatges principals són la vídua i les seves tres filles. I tots tenen moltes veritats per explicar: infidelitats, mentides, egos, enveges. Un meravellós festival de mala bava.

Cada 20 minuts, cop d’efecte: El ritme de la pel.li és brutal. Cada 20 minuts hi ha un cop d’efecte. Impossible avorrir-se.

Grans personatges, grans actors: Tots els actors tenen el seu moment de glòria. Per fi un guionista que ha fet la feina com cal. Meryl Streep (la vídua) està genial. Que poc m’agrada aquesta actriu… i que bé que ho fa sempre! Una menció especial per a Julia Roberts. Gran actuació la seva!  Ja era hora.

L’he vista en català: Per cert, magnífic el doblatge de la versió en català.

Puntuació: ***** 5 estrelles sobre 5 (De traca i mocador)Leave a Reply