El cine del Picó

“12 anys d’esclavitud”: Igual que “Lincoln”, el tema és apassionant, pero la pel·lícula no **

12 años

Comentari cinèfil: Amb “12 anys d’esclavitud” m’ha passat el mateix que amb “Lincoln”: el tema (un drama verídic sobre el món de l’esclavitud) és apassionant, però la pel.li m’ha avorrit en molts moments. Quan faig la crítica intento valorar el que he vist a la pantalla (més enllà de la simpatia que puc tenir pel contingut de la història). I la veritat és que he vist poca cosa.

La pel.lícula no evoluciona adequadament: El problema de la pel.li és el ritme. Dura 130 minuts i en canvi passen poques coses. Sempre surten els mateixos personatges. He trobat a faltar escenes intenses, memorables. No pot ser que les úniques escenes “potents” tinguin una relació directa amb la violència extrema (un linxament, una esclava assotada…).

La història posa els pels de punxa: “12 anys d’esclavitud” (jo la vaig veure doblada al català) ens explica la història real d’un músic de raça negra que és segrestat, enviat als estats del sud dels EEUU  i convertit en esclau. Tot això passa un anys abans que Lincoln acabés amb l’esclavitud.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply