El cine del Picó

“Blue Jasmine”: La comèdia més dramàtica i cruel de Woody ****

blue jasmine

Comentari cinèfil: Alguns crítics diuen que amb “Blue Jasmine” Woody ha tornat. Jo crec que no. No ha tornat, perquè mai havia marxat. Les pel.lícules de Woody Allen sempren aporten reflexions i situacions fantàstiques. “Blue Jasmine” és la comèdia més dramàtica de Woody. A diferència de les famoses comèdies dels 70 i 80 aquí no hi ha final feliç. I jo he sortit encantat de la sala.

Homes interessats, dones perdudes: Woody no té pietat amb els personatges. Els homes són interessats, infidels, masclistes. Només se’n salva un (el milionari que apareix al final). I les dues germanes protagonistes, ingènues de mena, naveguen sense rumb. És una comèdia exquisida. Però també és un drama cruel.

Espectacular Cate Blanchet: L’autèntica protagonista de la pel.li és Cate Blanchet. Interpreta a una dona milionària (Jasmine) que de cop i volta es troba sense ni un dòlar i ha d’instal.lar-se a casa de la seva germana pobra. És un paper monumental, d’Oscar. Felicitats Cate.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply