El cine del Picó

“El quinto poder”: La vibrant història de Wikileaks ****

quinto poder

Comentari cinèfil: Hem vist moltes (i bones) pel.lícules sobre el món del periodisme: “Ciutadà Kane”, “Todos los hombres del presidente”, “El show de Truman”. La que avui ens ocupa, “El quinto poder” és una de les més vibrants que recordo. Una barreja de biografia, “thriller” i cinema de denúncia. Bravo.

Biografia de Julian Assange: Tot i que “El quinto poder” ens explica la història de la plataforma  digital Wikileaks, la pel.lícula també funciona com a biografia de Julian Assange, el fundador del projecte. Fa unes setmanes es va estrenar “Jobs”, la biografia del creador d’Apple. Jobs no en sortia gaire ben parat. En canvi, la imatge que “El quinto poder” ofereix d’Assange és força més positiva: un periodista una mica il.luminat que lluita per canviar el món.

Un fenomen del segle XXI: Wikileaks, la plataforma que publica documents secrets, és una manera única de fer periodisme: amb compromís, amb ganes de denunciar dictadors, corrupció i assassinats. Com a periodista que sóc, Wikileaks m’ha despertat una forta simpatia. Ho sento, no sóc objectiu.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply