El cine del Picó

“El médico alemán”: El criminal nazi Josef Mengele torna al cinema **

critica-el-medico-aleman

Comentari cinèfil: L’any 1978 Gregory Peck interpretava Josef Mengele (el criminal nazi que experimentava amb presoners) a la pel.li “Els nens del Brasil”. Mengele torna al cinema amb “El médico alemán”. L’encarregat d’interpretar-lo és el gran Àlex Brendemuhl. 100% creïble.

Sabem que és Mengele perquè ho hem llegit al programa de mà: L’espectador quan entra a la sala ja sap que el metge alemany és el nazi Josef Mengele. Però a la pel.lícula no es dóna aquesta informació. Si no sapiguéssim que el prota és el famós nazi, “El médico alemán” no tindria cap mena de morbo i seria una història ben avorrida.

Àlex Brendemhul fa por: L’actor català està sensacional fent de nazi tranquil, fred, inquietant. A la pel.li ningú no sospita que és el famós criminal nazi. El paperàs de Brendemhul contrasta amb el tristíssim paper del bon actor argentí  Diego Peretti. Pobre Peretti, el guionista es va oblidar d’ell.

Argument en 2 línies: 1960. Un alemany que viu a l’Argentina s’instal.la en una gran masia regentada per una família.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply