El cine del Picó

“Elysium”: Els rics s’han muntat un planeta propi ****

Elysium

Comentari cinèfil: M’ha interessat molt “Elysium” perquè pertany a diversos gèneres i subgèneres. És futurista, ja que l”acció passa al 2150. També és catastrofista,  perquè la Terra ha quedat destruïda (no s’expliquen els motius) i la gent viu de manera miserable. Però el més impactant és el nou món que s’han muntat els rics. Han creat una mena de planeta artficial anomenat Elyseum. Amb jardins, llacs i cases residencials. Espectacular.

110 minuts titànics: Des del primer minut la pel.lícula té un ritme trepidant. És futurista, catastrofista, però també és cinema d’aventures amb una història romàntica força decent. Jo m’ho he passat pipa, tot i que algunes coses del guió grinyolen (el tema polític a Elysium fa riure),

Heroi Matt Damon: Pobre xicot. Al minut 7 li trenquen el braç. Al minut 20 pateix una radioactivitat letal. Després li claven un ganivet a la panxa. Tot i així… serà el salvador de la humanitat. Quin heroi.

Elysium, un “país” fascinant. Els rics han marxat de la Terra i viuen a l’espai, en una mena de planeta que s’han creat. Les imatges d’Elysium són precioses. Uns efectes especials que m’han deixat completament enlluernat. Digueu-me elitista, però m’agradaria viure allà.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply