El cine del Picó

“Tomboy”: La nena que volia ser nen ****

tomboy

Comentari cinèfil:  No sé si el tema de l’ambigüitat sexual és un gènere cinematogràfic. Però és evident que ens ha deixat títols memorables com ara “Con faldas y a lo loco”, “Boys dont cry”, “Mi querida señorita” o “M Butterfly”. “Tomboy” aporta un nou ingredient: la protagonista és una nena d’uns 10 anys.

Un joc de nens?: “Tomboy” és la història d’una nena que vol ser un nen. El seu aspecte i tall de cabell juguen al seu favor. Potser ella ho fa com un joc, però els espectadors observem impactats com la societat continua sent més intolerant del que ens podríem imaginar.

Fantàstica Zoé Heran: La nena protagonista està fantàstica. I això que debutava en el món del cinema! També és molt brillant el paper de la seva germana de sis anys. Feia temps que no veia unes interpretacions infantils tan convincents.

Haneke en versió amable: En alguns moments la pel.lícula té un aire “made in Haneke”: llargs silencis, càmere fixe, protagonistes en un pla llunyà… però el to de “Tomboy” és amable. Res a veure amb “Amor” o “La pianista”.

Argument en 2 línies: Laure és la filla gran d’un matrimoni que s’instal.la en un nou barri. La nena es farà passar per un noi.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)2 Comments so far

  1.   Félix Redondo Casado on Maig 14th, 2013          Respon

    Amigo, te invitamos a participar en la Asociación de Blogs de Cine. http://www.blogsdecine.org

    Si estas interesado, mándanos una solicitud a la información de contacto.

    •   aps on Maig 17th, 2013          Respon

      Gracias!!! Acabo de enviar un e-mail para formar parte de la asociación. Alfred Picó

Leave a Reply