El cine del Picó

“La cocinera del presidente”: Lliçó de cuina francesa ***

la_cocinera_del_presidente

Comentari cinèfil: Cada dos o tres mesos ens arriba una pel.li de fogons. En aquest cas, la història està basada en un fet real: la vida de la cuinera privada que va tenir durant dos anys el president François Mitterand.  És una pel.li amable, però que no aprofondeix en res.

Anar al cinema amb paper i llapis: El millor de la pel.li són les receptes. Plats francesos de diverses regions. Val la pena anar al cinema amb paper i llapis.

Per què dues històries? La pel.li és un 2×1. D’una banda ens explica com van ser els dos anys d’aquesta cuinera a la residència de Miterrand. I d’altra, veiem a la dona fent de cuinera en una base militar francesa uns anys després. Aquesta segona història sobra. No té cap sentit. És una pena que el director no hagi sabut treure més profit de la part realment important: la relació entre una cuinera amb fort caràcter i el president francès.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply