El cine del Picó

“Oz, un mundo de fantasia”: Homenatge cursi a “El mag d’Oz” **

oz-un-mundo-de-fantasia

Comentari cinèfil: Sam Raimi té una trajectòria curiosa i imprevisible. Va començar fent magnífiques pel.lícules de terror gore (“Posesión infernal” i “Terrorificamente muertos”). Després va fer bodrios com “Rápida i mortal” (amb Sharon Stone). I finalment s’ha consolidat com un dels grans de Hollywood dirigint tres “Spiderman”. De Sam Raimi m’ho espero tot: fins i tot que hagi fet aquest homentage cursi a “El mag d’Oz”. Potser si l’hagués fet gore…

Es veu antiga: El problema d’aquesta pel.lícula “made in Disney” és que tot es veu antic, especialment els efectes especials. “Els senyor dels anells” ha marcat un abans i un després en el cinema fantàstic. “Oz, un mundo de fantasia” sembla dels anys 70.

Producte infantil: La pel.lícula ha quedat tan cursi que el seu públic natural seran nens de menys de 10 anys. Suposo que ells s’ho passaran bé. Suposo.

Visca Judy Garland: “Oz, un mundo de fantasia” servirà a les noves generacions per recordar i recuperar “El mag d’Oz”, el clàssic del 1939 protagonitzat per Judy Garland, un lleó i un espantaocells.

Argument en 2 línies: Un mag de pacotilla arriba al país d’Oz. Allà lluitarà contra unes bruixes, acompanyat d’un mico amb ales i d’una nina que parla.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply