El cine del Picó

“Los amantes pasajeros”: Fa 30 anys hagués estat la bomba. Ara no. **

amantes pasajeros

Comentari cinèfil: “Pepi, Luci, Bom y otras chicas del mónton” és de l’any 1980.  Almodóvar ens va sorprendre amb una pel.lícula transgressora i irreverent. La recordeu? L’argument era el de menys. De fet no tenia argument. El més important era provocar a través del sexe, l’humor àcid i les dèries d’uns personatges magistrals. “Los amantes pasajeros” és com “Pepi, Luci i Bom”. Però arriba 30 anys tard. Ara ja no ens escandalitzem per res.

El millor:  Els fans d’Almodovar -i jo en sóc- trobaran molts ingredients del seu univers: una estètica preciosa amb la presència permanent del color vermell, uns personatges delirants i diàlegs provocatius relacionats amb el sexe (és la pel.li més gai d’Almodóvar).

El pitjor: la pluma exagerada dels tres “hostessos” (sembla una pel.li de Mariano Ozores), l’argument ridícul de totes les històries relacionades amb la tripulació VIP (Cecilia Roth, el banquer i especialment la de Guillermo Toledo) i la lamentable presència d’Antonio Bandera i Penélope Cruz.

Argument en dues línies: Tripulació i passatgers d’un avió viuen unes hores tragicòmiques a l’espera d’un aterratge forçós

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply