El cine del Picó

“Searching for sugar man”: La increïble història del cantant Rodríguez ****

Booklet-Orange-Poster-Version.indd

Comentari cinèfil: El documental musical és un gènere cinematogràfic que és molt més que una moda. Només cal comprovar l’èxit del festival Inèdit. En els últims anys hem vist fantàstics documentals sobre Bob Dylan, Joy Division, Rolling Stones, el blues americà… la llista és espectacular. La gràcia de “Searching for sugar man” és que s’inspira en un cantant completament desconegut. El seu nom… Rodríguez.

Una història increïble: Sixto Rodriguez, cantant d’origen mexicà afincat als EEUU, va tenir una carrera catastròfica, tot i que tenia una veu preciosa (semblant a la de Bob Dylan) i unes cançons emotives i reivindicatives. Als Estats Units no va vendre ni un disc. Per raons que es desconeixen, Rodríguez es va convertir en un mite a… Sudàfrica! I allà va vendre milers de discos, tot i que ell no ho va saber fins molts anys després. El documental ens explica aquesta increïble història.

Un documental o un “thriller”?: La pel.lícula està rodada a ritme de “thriller”. Periodistes, directius de discogràfiques i gent anònima parlen de la desgraciada vida de Rodríguez: un cantant fracassat que diuen que es va suicidar. La pel.lícula avança i descobrim finalment que Rodríguez està viu i que a Sudàfrica és un ídol per a milions de persones.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply