El cine del Picó

“Las ventaja de ser un marginado”: L’antítesi de “Trainspotting” **

las_ventajas_de_ser_un_marginado

Comentari cinèfil: No és habitual que un escriptor adapti la seva novel.la al cinema i acabi dirigint ell mateix la pel.lícula. Aquest és el cas de Stephen Chbosky. Fa 14 anys va escriure una exitosa novel.la ambientada en un institut americà sobre un bon jan i els seus perversos companys de classe. Avui més que mai he de pronunciar la famosa frase:  la novel.la és millor que la pel.lícula.

Un retrat massa ingenu: Jo no vull que totes les pel.lis sobre gent jove i adolescents siguin tan dures i desagradables com “Trainspotting”, però “Las ventajas de ser un marginado” és massa innocent. Sembla més un comèdia romàntica que un retrat sobre l’adolescència. Ja només falta que es faci una segona part amb Hugh Grant i Julia Roberts.

La preguntas que em faig és…:  a quin públic va dirigida aquesta pel.li? Estic convençut que els adolescents actuals la trobaran carca i antiga. Algunes escenes (especialment les relacionades amb els petons i el sexe) són prehistòriques.

Banda sonora espectacular: Atenció… The Smiths, David Bowie, Dexys Midnight Runners, New Order… I les cançons sonen una bona estona.

Argument en 2 línies: Un noi tímid i sense amics coneix una noia desenfadada i un noi gai que li canviaran la vida

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply