El cine del Picó

“Gangster squad”: Cada 5 minuts, una matança ***

Gangster

Comentari cinèfil: Si comparem, “Gangster squad” amb “El Padrí”, “Un dels nostres” o “Infiltrats”  anem malament. No totes les pel.lis de gangsters poden ser obres mestres. “Gangster squad” és  senzillament una pel.li distreta. I això, en els temps que corren, no està gens malament.

Sobredosi de violència: El principal problema és que hi ha una sobredosi d’escenes violentes. Cada 5 minuts tenim una matança. Crec que el guionista estava una mica mandrós.

Una estètica preciosa: La pel.li té 2 punts forts: l’estètica (el color es preciós) i un repartiment fantàstic. Sean Penn fa de dolent dolentíssim. Emma Stone és una meravellosa dona fatal. I Josh Brolin és el policia honest.

Basada en fets real:  El gangster que interpreta Sean Penn és real. Era l’amo de Los Angeles als anys 40. Ho controlava tot: joc, prostitució, jutges, polítics i policies. Sembla mentida que això passés als Estats Units fa només 70 anys.

Argument en 2 línies: Els esforços d’un policia honest per capturar un mafiós sense escrúpols

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply