El cine del Picó

“Bestias del sur salvaje”: Com és que han nominat a l’Oscar això? *

Bestias-del-sur-salvaje

Comentari cinèfil: La pel.lícula no m’ha inspirat cap comentari cinèfil. Només volia fer una reflexió: de tant en tant arriben a les pantalles pel.lícules absolutament insuportables i pedants, però carregades de premis als festivals. El resultat final sempre és el mateix: fracàs de públic i bones crítiques. Curiós, oi? O potser millor… sospitós, oi?

M’he avorrit molt: Aquesta pel.li, com “Holy Motors” fa uns mesos, m’ha semblat una presa de pèl. L’argument ens explica la relació entre un pare agressiu i la seva filla de sis anys en una comunitat que viu aïllada del món. La pel.lícula queda encallada des del minut 5 i cada escena m’ha semblat més avorrida i instrascendent que l’anterior. Això sí, tot rodat a l’estil Dogma. Que queda molt modern.

Nominada a l’Oscar: Sembla increïble que una pel.li tan avorrida com aquesta estigui nominada a l’Oscar. Suposo que els acadèmics volien demostrar que són molt “indie” i “progres”. Hollywood és així.

Només se salva la nena: Li he posat una estrella, perquè la nena protagonista està sensacional. En aquest cas, la nominació a l’Oscar és justa.

Argument en 2 línies: Em veig incapaç d’explicar l’argument

Puntuació: * 1 estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply