El cine del Picó

“Hitchcock”: Amb tant maquillatge Hopkins sembla Frankenstein **

56Hitchcock_353

Comentari cinèfil: “Psicosi” és una de les primeres pel.lícules de terror de Hollywood sense monstres (Dracula, Franki, la mòmia).  I és també una de les primeres pel.lis protagonitzada per un assassí en sèrie (Norman Bates està inspirat en l’assassí real Ed Gein). Per als cinèfils, “Psicosi” és una joia. Per tant, em venia molt de gust veure “Hitchcock”, la historia de com es va rodar el mític títol de 1960. Dissortadament “Hitchcock” no aporta res de nou. És una telefilm entretingut i prou.

Calia tant maquillatge?: Un dels problemes més greus és el maquillatge d’Anthony Hopkins. És un maquillatge tan exagerat que el pobre Hopkins està irreconeixible. Sembla Frankentestein. Un desastre.

Situacions ridícules: La pel.lícula té situacions ridícules. L’aparició d’Ed Gein, per exemple. O la gelosia de Hitckcock perquè la seva dona tenia reunions de treball amb un altre home. Tot plegat, molt tòpic.

Recordant l’any 1960. Els moments més deliciosos arriben quan es roda “Psicosi”·. Els cinèfils es divertiran veient les noves cares de Vera Miles, Janet Leigh i Anthony Perkins.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply