El cine del Picó

“Volver a nacer”: Penélope salva la pel.lícula **

penelope

Comentari cinèfil: Pobre Penélope Cruz. Sempre ha estat maltractada per la crítica. Però s’ha de reconèixer que aquesta noia s’ha posat les piles. A “Volver”, d’Almodóvar, em va agradar molt. I ara, a “Volver a nacer”, ens demostra que és una gran actriu. La paraula “volver” li dóna sort. Digueu-me oportunista, però jo sempre he confiat en ella.

Una telenovel.la veneçolana?: “Volver a nacer”  toca moltes tecles. Ens parla de l’amor, la maternitat, la guerra dels Balcans, de dones violades. Tots els temes són apassionants, però el resultat final és una pel.li que perd el rumb. I el que és pitjor: en molts moments sembla una telenovel.la veneçolana.

L’esforç del director per mantenir-nos distrets: El que més valoro és l’esforç de Sergio Castellito (l’actor que també és director) perquè la pel.lícula sempre tingui ritme i tensió.

Espectacular Penélope: A la pel.li fa de tot i tot ho fa bé: de dona madura amb arrugues (m’ha encantat), de noia jove, plora, riu, sedueix. Chapeau.

Argument en 2 línies: Una dona viatja a Sarajevo per retrobar-se amb uns amics que va conèixer durant la guerra dels Balcans

Puntuació: 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply