El cine del Picó

“Django desencadenado”: Tan bona com “Pulp Fiction” *****

django

Comentari cinèfil: Dolents que són molt dolents i curts de gambals. Bons que són molt bons i a més a més molt valents. Sang per donar i per vendre. Una banda sonora farcida de country, rock i espagueti-western. Personatges memorables. I humor negre. “Django desencadenado” és una pel.lícula 100% Tarantino. Tan bona com “Pulp Fiction”. Oé oé oé.

Quina galeria de personatges, mare meva: Tots els personatges són deliciosos. Django, l’ex esclau, és un heroi espectacular. Leonardo Di Caprio fent de dolent està excepcional. Samuel L. Jackson és un negre que està a favor dels blancs i Christoph Waltz és un dentista reconvertit en caçarecompenses. Oooooh, com he disfrutat.

Visca l’humor negre: D’acord, “Django” és molt violenta. Però Tarantino hi posa més humor que mai. A mi se m’han escapat unes quantes riallades.

Una escena Monty Phyton: Hi ha una escena genial. Un grup de racistes intenten matar un negre. I per no ser reconeguts es tapen el cap amb una caputxa. Però els forats dels ulls estan mal fets i els encaputxats no s’hi veuen. Sembla una escena de “La vida de Brian”.

“Lincoln” + “Django”:  Són dues pel.lícules que es complementen. Una parla de com Lincoln va acabar amb l’esclavitud l’any 1865. La de Tarantino, ambientada pocs anys abans, explica precisament els patiments dels esclaus. És un bon programa doble per a un dissabte o diumenge.

Argument en 2 línies: Un caçarecompenses compra un esclau perquè l’ajudi a matar uns dolents.

Puntuació: ***** 5 estrelles sobre 5 (De traca i mocador)1 Comment so far

  1.   Jordi on Febrer 16th, 2013          Respon

    Hola Alfred. Subscric tot el que dius de Django menys una cosa: el títol de la teva crítica. Django és una pel.lícula boníssima del gran Tarantino, però no supera Pulp Fiction, una de les millors pel.lícules que s’han fet mai. I que consti que Django és de cinc estrelles i de traca i mocador. Tornarà en Tarantino a fer un llargmetratge tan bo com Pulp Fiction? Segons tu ja ho ha aconseguit amb Django, però jo crec que li falta alguna cosa més a aquesta pel.lícula per ser tan bona com Pulp Fiction.

Leave a Reply