El cine del Picó

“Lincoln”: El tema és apassionant; la pel.lícula, no **

lincoln

Comentari cinèfil: D’Spielberg sempre t’esperes una pel.lícula espectacular. “Lincoln” només té d’espectacular una cosa: la durada (són 150 minuts). Segurament és una de les pel.lis més intimistes i teatrals del director d'”ET”, “Indiana Jones” o La llista de Schindler”. Els temes que toca són apassionants (corrupció, compra de vots, els drets dels negres, fi de l’esclavitud), però a la pel.li li falta ritme, tensió, nervi. Llàstima.

Com va aconseguir Lincoln acabar amb l’esclavitud: “Lincoln” ens explica com el president dels EEUU va acabar amb l’esclavitud per via parlamentària. Lincoln havia de guanyar la votació al Congrès, però li faltaven una vintena de vots. Amb mètodes poc ortodoxes (oferir feina i diners), Lincoln aconsegueix que la seva proposta sigui aprovada. Per cert, no sabia que en aquells temps (1865) els demòcrates estaven en contra d’abolir l’esclavitud. Molt fort.

Un Lincoln poc carismàtic: Desconec com era el personatge original, però el Lincoln que veiem a la pel.licula és una mica gris. Pensava que seria molt més carismàtic. I si veieu la pel.li en VO, pitjor. La veu de Daniel Day Lewis és completament aflautada.

Cap escena d’acció: Curiós que l’home que va rodar aquells brutals 30 minuts de “Salvar al soldado Ryan” , hagi decidit moderar-se i fer una pel.li gairebé teatral. Pràcticament no hi ha ni una sola escena de la guerra de Secessió.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)

PD: La pel.licula s’estrena el proper divendres 18 de generLeave a Reply