El cine del Picó

“Amor”: La pel.lícula més humana de Haneke ***

Amor-Michael-Haneke

Comentari cinèfil: Els drames de Michael Haneke sempre són intensos, claustrofòbics i provocadors. Jo em quedo amb “La cinta blanca” i “La pianista”. “Amor” també és un drama intens i claustrofòbic. Però possiblement és la pel.lícula més humana de Haneke. Fantàstic.

Una parella de més de 80 anys: Tot el pes de la pel.li el porten dos actors de més de 80 anys: J.L. Trintignant (83 anys) i Emmanuelle Riva, mítica protagonista d'”Hiroshima mon amour” (86 anys). Els dos estan fantàstics. Qui diu que no hi ha papers al cinema per als actors veterans?

Súper drama: ”Amor“ és un drama amb majúscules. Dos veterans professors de música viuen feliços. Ella, de cop i volta, pateix una malaltia irreversible. Malgrat la terrible notícia, el seu marit intenta no enfonsar-se. La pel.li ens explica la decadència de la dona i els esforços d’ell. Dur, molt dur.

Isabelle Huppert, desaprofitada: No m’ha acabat de convèncer el paper d’Isabelle Huppert (és la filla del matrimoni). No feia falta. Sembla posat en calçador.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply