El cine del Picó

“La noche más oscura”: Com van matar Bin Laden ***

noche oscura

Comentari cinèfil: Kathryn Bigelaw es va fer famosa en guanyar un Oscar per “En tierra hostil” (2009), una pel.lícula que ens explicava el dia a dia d’uns militars americans que desactivaven bombes. Aquella pel.li em va semblar lamentable i avorrida. “La noche más oscura” és cosina germana d’”En tierra hostil”. Però sortosament és una mica més entretinguda.

Inici lamentable, final extraordinari: Els primers 40 minuts de la pel.li són horrorosos. Només veiem com els americans torturen islamistes relacionats amb l’11-S en presons secretes. Calen imatges tan explícites? Jo m’he passat aquests 40 minuts amb els ull tapats. Després de les tortures arriben llargues i avorrides escenes sobre com els americans busquen Bin Laden. El millor de la pel.li són en els últims 30-40 minuts quan els americans preparen l’atac per matar Bin Laden. Conclusió: si us perdeu la primera hora no passa res.

Gran Jessica Chastain: La protagonista és una agent de la CIA que es diu Maya. L’actriu Jessica Chastain (foto) està sensacional. Que li donin l’Oscar!

Argument en 2 línies: Després de l’11-S, la CIA busca desesperadament Bin Laden. L’1 de maig del 2011 entren a casa seva i el maten.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)2 Comments so far

  1.   aps on Gener 14th, 2013          Respon

    D’acord!!!

  2.   David on Gener 22nd, 2013          Respon

    Discrepo de vos. Tant a ” Tierra Hostil” on transmet molt be la vida d’un soldat amb les pors, ansietats i dependències adrenolítiques en aquest film ampliem la informació que fins ara teníem de l,operació. Teníem un relat molt bo publicat al New Yorker on ja es feia cinc cèntims de com havia anat tot. 8 pàgines apassionants que et deixaven amb ganes de saber mes. Abans de veure la pel•lícula vaig voler llegir el llibre del membre dels seals team six on s’explica la visió d’aquests individus en els seus entrenaments i diferents missions dutes a terme abans de la captura de Bin Laden. La captura es plena de detalls que la pel•lícula no reflexa com per exemple que els helicòpters van haver de parar a una explanada a emplenar benzina (operació de una durada de mes de vint minuts) com a conseqüència de demorar l’operació a casa del líder d’Al Qaeda. Pero precisament on la directora es llueix és a l’explicació de com van localitzar a Bin Laden, informació que no havia sortit abans ( o jo no havia vist, llegit o escoltat a cap mitjà de comunicació inclòs els americans) dona llum a la part que quedava fosca. Excel•lent però es sap que per a gustos els colors.

Leave a Reply