El cine del Picó

“El hòbbit”: Distreta, però he acabat esgotat de tanta acció ***

el hobbit

Comentari cinèfil: Era necessari “El hòbbit”? Uns ho veuran com un intent fàcil de fer calers. Els fans de la trilogia d’“El senyor dels anells”, en canvi, tindran una nova ració dels seus personatges i paisatges favorits. “El hòbbit” m’ha semblat una pel.lícula totalment innecessària, però un cop ets a la sala i has comprat la caixa gran de crispetes és qüestió de deixar-te anar i gaudir de l’espectacle.

Calia tres parts? D’un llibre de 200 pàgines, Peter Jackson en farà 3 pel.lis de 3 hores. Una mica exagerat.

Esgotat de tanta acció: “El hòbbit” dura 170 minuts i l’argument és mínim: 14 valents decideixen recórrer mig món per recuperar un tresor que està vigilat per un drac. No hi ha argument, però sí una brutal sobredosi d’acció. I d’acció violenta (matances a dojo). He sortit del cinema esgotat

4 grans escenes i el Gòl.lum: El millor de la pel.li són les 4 grans escenes d’acció. Per una banda sempre estan els 14 herois (no hi mai cap baixa) i d’altra banda tenim tota mena de monstres dolents i sanguinaris: Trolls, Orcs i  Trasgos. També vull destacar la presència del Gòl.lum (surt quan ja portem 2 hores de pel.li). Un personatge obsessionat per les endevinalles. M’ha encantat.

Argument en 2 línies: El mag Gàndalf, un hòbbit i un grup de nans han de fer un llarg viatge per recuperar un tresor

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply