El cine del Picó

“Chef, la receta de la felicidad”: Santiago Segura converteix un ànec en un dau de gelatina ***

Comentari cinèfil: El cinema i la gastronomia sempre han fet bona parella. Ja fa un segle Charlot es menjava una sabata a “La quimera de l’or”. Hem conegut restaurants mítics com el de Bogart a “Casablanca”, hem estat testimonis de grans àpats a “El Festí de Babette” o “La grande Bouffe” i també hem vist pel.lícules que passen en un sopar com “El sopar dels idiotes” o “El nom”. La que ens ocupa ara forma part del grup “pel.lícules de fogons i receptes”.

Gustoses reflexions sobre la gastronomia: La pel.li repassa amb acidesa i humor el món de la gastronomia: la lluita per les estrelles Michelin, els cuiners farsants i els cuiners honestos, l’esnobisme, el paper dels cítics gastronòmics… Tot plegat, molt pedagògic.

Visca els moments delirants: “Chef” combina escenes previsibles i una mica nyonyes amb moments delirants que són deliciosos. Per exemple, el protagonista vestit de dona japonesa o les sortides còmiques dels tres ajudants. He rigut molt amb la breu aparició de Santiago Segura. Interpreta a un cuiner espanyol capaç de convertir un ànec en un dau de gelatina.

Argument en 2 línies: Un famós cuiner contracta a un pintor perquè l’ajudi a portar el seu restaurant

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply