El cine del Picó

“Invasor”: Només m’ha agradat la part que passa a Irak **

Comentari cinèfil: Daniel Calparsoro és un director barceloní que fa pel.lis amb vocació internacional que es comercialitzen a molts països del món. Ja va passar amb “Guerreros” (sobre la guerra a Kosovo) i ara la història es repeteix amb “Invasor” (la guerra es desenvolupa a Irak). Calparsoro ha rodat unes escenes d’acció que semblen “made in Hollywood”. El que falla és el guió. En aquest cas, poc consistent i amb moltes incongruències.

2 pel.lícules en 1: “Invasor” són dues pel.lícules en una. D’una banda, veiem les desventures d’un militar espanyol a la guerra d’Irak. I d’altra banda, observem com aquest militar és perseguit pel govern espanyol un cop arriba a casa seva, a Galicia. Tota la part de la guerra és magnífica i posa els pèls de punxa. Però la part de Galicia és avorrida, inofensiva, previsible. Quina llàstima.

Irak és Canaries: Totes les escenes de la guerra d’Irak han estat rodades a Canàries. Un 10 per al responsable de localitzacions.

Guió incongruent: El personatge que interpreta Antonio de la Torre és incongruent. Accepta no explicar la veritat del que ha passat a Irak (a canvi de diners i seguretat), però conserva en una càmera fotogràfica unes imatges que el poden comprometre. Per què no destrueix la càmera? Per què ha d’ensenyar les imatges al seu amic? Al final l’acaben matant. Normal. Per ximple!

Argument en 2 línies: Un metge militar pateix un terrible accident a la guerra d’Irak. Quan es desperta a casa seva no recorda res.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply