El cine del Picó

“La parte de los àngeles”: Brindo amb whiski escocès a la salut de Ken Loach ****

Comentari cinèfil: Ken Loach és el gran director del cinema social. Sempre s’ha posicionat amb els més desafavorits. Loach combina les obres mestres amb títols excesivament dramàtics i feixucs. “La parte de los ángeles” és, sense dubte, una de les seves millors pel.lícules. I saben per què? Doncs perquè Loach ha barrejat de manera magistral tres gèneres: el drama social, comèdia i “thriller”. Ken, admirat amic, brindo amb whiski d’Escòcia a la teva salut.

Ken Loach es reiventa: “La parte de los angeles” comença com un drama social: uns joves delinqüents són condemnats a fer treballs socials. La pel.lícula avança lentament cap a la comèdia: un d’aquests joves després de visitar una destil.leria de whiski s’adona que té un olfacte prodigiós i s’aficiona al tast de whiski. I la pel.li s’acaba convertint en un “thriller” ja que aquesta colla intentarà robar una bota de roure amb el millor whiski del món valorat en un milió de lliures. Ken Loach s’ha reiventat. Sí senyor!

Visca Escòcia!:  Tota l’acció de la pel.lícula passa a Escòcia: des de Glasgow a les terres del Nord. El whiski lògicament és escocès. I la cançó principal de la banda sonora és “I’m gonna be”, el gran “hit” del grup escocès The Proclaimers. Només hi falta el monstre del llac Ness.

Què vol dir el títol?:  La part dels àngels és, en argot dels experts,  el 2% del whiski que s’evapora quan s’obre una bota.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply