El cine del Picó

“Reality”: Un argument passat de moda, però uns personatges fantàstics ***

Comentari cinèfil: Que “Reality” critiqui el concurs “Gran Hermano” em sembla passat de moda. “El show de Truman”, per exemple, sí que va ser una pel.lícula innovadora. Era l’any 1998 i en aquells moments començava a triomfar la tele-escombreria. A l’estat espanyol, el primer “Gran Hermano” es va emetre l’any 2000. Matteo Garrone, el director de “Reality”, va ser molt més valent i ambiciós dirigint “Gomorra” (2008).

Fantàstics personatges fellinians: Tot i que l’argument em sembla pobre i tòpic, la pel.lícula té un punt fort: els seus personatges fellinians. La família del protagonista és sensacional. Homes, dones i nens amb sobrepès, que criden i discuteixen, però que sempre resulten entranyables. En aquest sentit, “Reality” recupera l’esperit de la comèdia italiana. Mamma mia!

L’actor principal és un assassí: A la vida real, el prota de la pel.li és un assassí de la màfia condemnat a cadena perpètua. Aniello Arena ha fet el seu debut en el món del cinema. És un crack. Serà el nou Alberto Sordi?

Argument en 2 línies: Un humil peixeter de Nàpols farà tot el possible (i acabarà perdent el cap) per ser un dels concursants de “Gran Hermano”

Puntuació: *** 3 estrelles (No he perdut el temps)Leave a Reply