El cine del Picó

“En la casa”: Molt soroll per no res **

Comentari cinèfil: Pràcticament tot el que fa François Ozon resulta interessant i atractiu per a l’espectador. És un director original i punyent. De la seva filmografia em quedo amb “Bajo la arena” i especialment amb el musical “8 mujeres”. “En la casa” no m’ha acabat de convèncer. Ho sento.

Un altre profe de literatura: La història del cinema acumula profes de literatura. Des de Robin Williams a “El club dels poetes morts” fins a la recent “El profesor” (puntuada amb 4 estrelles). El protagonista d'”En la casa” és un profe de literatura culte i inquiet, però una mica ingenu.

És una pel.lícula tramposa: Ozon ha dissenyat un guió original, en alguns moments enginyós, per acabar-nos dient que les dues dones protagonistes (Emmanuelle Seigner i Kristin Scott Thomas) estan insatistes a nivell professional i sentimental. “En la casa” és un culebró embolicat amb un preciós paper de celofana. Molt soroll per no res.

Idea: Jo crec que “En la casa” podia haver estat un gran “trhiller” o fins i tot una magnífica pel.lícula de terror. Ja m’ho direu.

Argument en 2 línies: Un professor de literatura se sent fascinat pels escrits d’un alumne que relaten les  seves experiències amb un company de classe.

Puntuació: ** 2 estrelles sobre 5 (M’esperava més)Leave a Reply