El cine del Picó

“El profesor”: Visca els profes de literatura ****

Comentari cinèfil: Les pel.lis de professors i alumnes s’han convertit en un autèntic gènere cinematogràfic. Cada 3 mesos en tenim una. El profe d’aquesta pel.li té alguns paral.lelismes amb el profe Robin Williams d’”El club de los poetas muertos”. Els dos són profes de literatura i els dos lluiten perquè els seus alumnes siguin feliços. Visca els profes de literatura!

Un drama sense tsunami: A “El profesor” no hi ha tsunamis, ni catàstrofes, ni assassinats. El que més m’agrada és que és un drama intimista sobre l’essència humana sense necessitat de cops d’efecte. La pel.li ens parla de solitud, incomprensió, intolerància, esperit de superació, segones oportunitats. I encara que sembli impossible he sortit del cinema amb una gran energia.

3 pel.lis en una: Henry Barthes (el profe) és un home perdut i trist. Dóna classes en una escola amb nens conflictius, viu amb una  jove prostituta i el seu únic familiar (un avi) està ingressat en una residència. Són tres pel.lis en una. I les tres són tan impactants com emotives. Bravo!

M’ha sobrat una cosa: De tant en tant, Adrien Brody parla a la càmera i reflexiona sobre la vida. Són moments avorrits i pedants. Ningú no és perfecte.

Argument en dues línies: Un professor ha de lluitar contra un grapat de contratemps

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply