El cine del Picó

“Mátalos suavemente”: Tarantino 100% ****

Comentari cinèfil: Llargs diàlegs protagonitzats per parelles, violència a sang freda, mafiosos cínics, delinquantes de pacotilla. És Tarantino? No! És “Mátalos suavemente”, d’Andrew Dominik. Aquest noi promet.

Un “thriller” que t’atrapa: Potser en els primers minuts costa una mica entrar en la pel.li, però després ja no pots desenganxar-t’hi. Cada escena és un festival interpretatiu. La violència (pallisses, assassinats) apareix en el moment oportú. I com que tot plegat només dura 95 minuts, surts del cinema amb la meravellosa sensació que t’ho has passat de conya.

Brad Pitt és dolent: Quan els guapos oficials de Hollywood fan de dolent, m’ho passo molt bé. Brad Pitt és un assassí a sou. Un home fred i desgradable. Al seu voltant hi trobarem dos actors típics de les pel.lis de mafiosos: Ray Liotta i James Gandolfini. Quin repartiment!

Declaració del director: “Les pel.lícules de gènere negre són les úniques en les que s’accepta que els personatges només tenen un interès: els calés. No hi ha valors morals ni res de tot això”. Bona reflexió.

Obama, present: Hi ha una frase de Brad Pitt a la pel.li que diu: “EEUU no és un país, és un negoci”. Mentre els personatges discuteixen i es maten, sempre escoltem de fons els missatges positius, socials i patriòtics d’Obama.

Argument en 2 línies: Un assassí a sou ha de capturar i eliminar els responsables d’un atracament

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply