El cine del Picó

“A Roma con amor”: Vicky, Cristina… Roma ***

Comentari cinèfil: “Vicky, Cristina, Barcelona” era una barreja de comèdia amable i postal de Barcelona. A mi no em va desagradar. “A Roma con amor” és exactament igual. Comèdia simpàtica i postal de Roma. El Woody Allen dels últims anys combina pel.lis brillans (“Si la cosa funciona”, “Coneixeràs l’home dels teus somnis”, “Scoop”) amb pel.lis distretes (“Vick, Cristina…”, “Melinda y Melinda”). La que avui ens ocupa forma part d’aquest últim grup. Llàstima.

Reflexió sobre la infidelitat i la fama:  Tenir una aventura puntual és infidelitat? Podem ser famosos sense haver fet res especial a la vida? Per què els periodistes estan tan obsessionats amb els famosos? Woody obre el debat.

A mig gas: A Woody Allen li podem demanar una mica més d’intensitat. Tota la pel.li va a mig gas. Roma és una ciutat preciosa, els actors ho fan de conya, els diàlegs són divertits… però falta alguna cosa. Més trempera!

Woody actor: M’encanta que Woody també aparegui en pantalla. En aquest cas  és un home casat amb una psicòloga. I com ja us podeu imaginar, cada vegada que obre la boca deixa anar algun acudit.

El millor gag: El moment més delirant és quan un home que canta òpera sota la dutxa comprova que quan no es dutxa canta fatal. Això provoca que sempre que actua en un escenari ho faci sota una dutxa portàtil. Genial.

Argument en dues línies: Aventures i desventures de 10 personatges a Roma.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply