El cine del Picó

“Headhunters”: El “trhiller” americà ja té competència ***

Comentari cinèfil: Fins fa poc el “thriller” d’acció i aventures era un gènere 100% americà (amb permís d’alguna pel.li francesa i asiàtica). Però els països nòrdics estan disposats a donar canya. Primer va ser Suècia amb la nissaga “Millenium”. I ara és Noruega amb “Headhunters”. I els resultats són força satisfactoris. Visca els països nòrdics!

30 minuts fantàstics: La primera mitja hora m’ha semblat extraordinària. L’espectador va descobrint com són els personatges principals. A partir del minut 40, la pel.li és un festival d’acció, aventures i cops d’efecte. Per desgràcia perd tota la subtilesa. És l’hora de devorar les crispetes.

Un guió amb forats negres: Hi ha coses de “Headhunters” que no s’acaben d’entendre. Per què la noia vol un fill del seu marit però s’embolica amb un altre? Per què el prota, un milionari que no li falta de res, ha de robar quadres? Fa falta que el dolent sigui tan dolent per aconseguir una feina? Ja se sap que el “thriller” és un gènere per gaudir i no pensar.

Argument en línia i mitja: Un milionari, feliç amb la feina i amb la dona, es complica la vida robant quadres

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply