El cine del Picó

“Prometheus”: Aventures de sèrie B *

Comentari cinèfil: Ja sabem que Ridley Scott té dues cares. És capaç de fer obres mestres com “Alien” o “Blade Runner” i nayps infumables com “La teniente O N’eal” o “Black Hawk derribado”.  “Prometheus”, per desgràcia, està més a prop del nyap que de l’obra mestre. Oooooh.

Sèrie B en estat pur: La primera meitat de la pel.lícula fa riure. Tot és de joguina: la nau, els efectes especials, els monstres. Sèrie B en estat pur.

Una tripulació friki: Feia anys que no veia una tripulació tan friki: els geòlegs covards, el doctor que va amb xancletes i mocador al coll, una Charlize Theron que fa pena. Tot plegat sembla “Atraco a las tres”.

Un argument ple de despropòsits: Digueu-me curt o ximplet, però no entenc de què va la pel.lícula? Per què van a aquest planeta? Que hi pinta l’avi desfigurat que vol ser immortal? Per què els habitants del planeta volen destruir la Terra? Per què l’alien es menja el Golem? Estic convençut que els guionistes s’han fumat alguna cosa.

20 minuts finals trepidants: La recta final de la pel.lícula és brillant. Dues escenes m’han entusiasmat: la manera com la noia es treu l’alien de la seva panxa (apoteòsic) i el xoc de les naus.

Puntuació: * 1 estrella sobre 5 (M’he clapat)Leave a Reply