El cine del Picó

“La delicadeza”: Pot un home desmanegat i avorrit enamorar l’Amélie? Doncs sí ****

Comentari cinèfil: Ja tenia ganes de veure un altre gran actuació d’Audrey Tautou, la popular Amélie. A “La delicadeza” està sensacional. Es confirma la notícia: és una de les millors actrius europees. Je suis tres content!

Visca el cinema francès: Sempre ens quedarà el cinema francès, una de les cinematografies més vives i originals que tenim des de fa anys. És molt difícil realitzar una exquisida història d’amor quan el protagonista masculí és un noi desmanegat, avorrit i excesivament educat. “La delicadeza  ho aconsegueix perfectament. Miracle? No! Cinema francès.

Un ritme lent, però sempre passen coses: He escrit mil vegades que el cinema lent pot resultar molt atractiu.,.. si passen coses, si cada escena ens proporciona informació.  “La delicadeza” és una pel.li tranquil.la que reflexiona sobre el dol i l’amor, però està farcida de moments brillants, la majoria còmics. Només fallen els últims 20 minuts. La resta és de “chapeau”.

2 detalls que m’han agradat: La presència d’Ariane Ascaride (per fi la veig en una pel.li que no sigui de Guédiguian) i de la cançó “Get it on”, de T Rex.

Argument en dues línies: Una noia es queda vídua de manera inesperada. Després d’un llarg dol se sent atreta per un company de feina.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre 5 (Molt bona)Leave a Reply