El cine del Picó

“Los nombres del amor”: Amor entre noia àrab sexual i noi jueu convencional ***

Comentari cinèfil: Fa unes setmanes vaig veure “Rock’n’love”, una divertida història d’amor entre un noi tecno i una noia punki (per desgràcia la pel.li ha durat 2 dies). Doncs bé, “Los nombre del amor” també és una història d’amor entre dos personatges antagònics: noia d’origen àrab i molt sexual i noi d’origen jueu i molt convencional. El resultat final és força refrescant.

Traumes infantils i política: No és habitual que una història d’amor tingui aquests dos ingredients. El cinema francès sempre intenta ser original i “Los nombres del amor” no és cap excepció. Felicitats!

Fer l’amor amb la gent de dretes: La noia de la pel.li sempre fa l’amor amb gent carca i fatxa. Diu que és la millor tàctica per concienciar-los políticament i que es facin d’esquerres. Ella s’autodefineix com a  “puta política”. Un gag cent per cent Woody Allen.

Aparició de Lionel Jospin: El noi protagonista és seguidor de Lionel Jospin. I de sobte, el polític socialista apareix a la pel.li fent un petit paper. Sensacional.

Li costa arrencar: El principal problema de la pel.li és que no acaba d’arrencar mai. La història familiar de la parella es fa una mica pesada.

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply