El cine del Picó

“Red State”: Si la fa Tarantino seria una obra mestra ****

Comentari cinèfil: “Red State” és una fantàstica barreja del cinema cínic i violent de Tarantino (i fins i tot dels Cohen) amb els ingredients del millor cinema de terror de  la típica família de psicòpates (ara mateix estic pensant en “La matanza de Texas” o “Las colinas tienen ojos”). Oé, oé oé.

Divertimento + crítica social: La pel.li no és només un divertimento terrorífic. El director Kevin Smith ens explica que als Estats Units existeix una secta religiosa com la que veiem a la pel.lícula que és molt activa i que va fer “Red state” per ridiculitzar aquesta colla d’il.luminats. Molt bé, Kevin.

Qui són els dolents? Els dolents són els de la secta i també… la policia! És una brillant metàfora de com actua el govern dels Estats Units després de l’11 de setembre.

Ai si l’arriba a fer Tarantino: Sabem que al director de “Pulp fiction” “Red State” li ha entusiasmat. Suposo que Tarantino devia pensar amb una mica de ràbia: “ai, si l’arribo a fer jo”. Efectivament… si la fa ell avui estaríem parlant que “Red State” és un clàssic contemporani.

Argument en dues línies: Una secta religiosa ultraconservadora i terrorista segresta 3 adolescvents que volien practicar sexe amb una prostituta.

Puntuació: **** 4 estrelles sobre (Molt bona)Leave a Reply