El cine del Picó

“Profesor Lazhar”: Una altra bona història de profe i alumnes ***

Comentari cinèfil: Les pel.lis ambientades en una escola ja s’han convertit en un gènere cinematògrafic. La llista és llarga: des dels títols clàssics (“Rebelión en las aulas” o “El club de los poetas muertes”) fins a joies contemporànies  com ara “Hoy empieza todo”, “La clase” i les aportacions asiàtiques. També algun dia hauríem de fer un rànquing de les més cutres (jo proposo “Bad Teacher”). “Profesor Lazhar”, per la seva maduresa i sensibilitat, m’ha encantat. Bieeeeen.

Un profe amb dues cares: Tot el pes de la pel.li gira al voltant d’un profe entranyable i tímid, però que alhora amaga un secret terrible. Magnífica la intrerpretació de Mohamed Fellag. I molta atenció al dos nens protagonistes (nen i nena). Oooooh! Estan per menjar-sel’s.

Visca les gotes d’humor: A diferència d'”Hoy empieza todo” o “La clase”, aquesta té una mica d’humor. S’agraeix.

Argument en 2 línies: La relació entre un professor algerià instal.lat al Quebec i els seus alumnes d’11-12 anys

Puntuació: *** 3 estrelles sobre 5 (No he perdut el temps)Leave a Reply