El cine del Picó

“Sombras tenebrosas”: Vampirs + Bruixes + Alice Cooper… apoteòsic! *****

Comentari cinèfil: Es difícil escollir el millor títol de Tim Burton, el rei del cinema màgic, oníric i fosc. Jo em quedo especialment amb “Eduardo Manostijeras”, “Mars attacks” i “Alicia en el país de las maravillas”. Doncs bé, “Sombras tenebrosas” serà a partir d’ara la meva favorita. Bieeeen.

Espectacular combinació de ficció i realitat: El principal atractiu de “Sombras tenebrosas” és que l’habitual univers fantàstic del director s’instal.la en el món real de 1972. El personatge principal (Johnny Depp, un vampir que arriba del segle XVIII)  haurà de conviure amb cotxes, televisors i música glam rock, la qual cosa provoca nombroses situacions còmiques. Jo he rigut.

La parada dels monstres: Depp és un vampir, la noia protagonista és una bruixa i una de les filles s’acaba convertint en home-llop. La galeria de personatges és delirant.

Parlant de monstres… Alice Cooper: La pel.li està ambientada a principis dels 70. Depp organitza una festa a la seva mansió i convida, aconsellat per la “teenager” de la família, Alice Cooper, un dels cantants de moda d’aquella època. El moment és antològic. Per cert, la banda sonora de la pel.li està farcida de cançons dels 70 (T Rex, Elton John, Doors…).

Argument en 2 línies: Un vampir es desperta després de romandre 200 anys enterrat. Intentarà aixecar el negoci dels seus descendents i venjar-se d’una bruixa.

Puntuació: ***** 5 estrelles sobre 5 (De traca i mocador)3 Comments so far

  1.   IRENE on Maig 19th, 2012          Respon

    Completament d’acord amb tu, la pel·licula em va encantar. Encara que per mi la millor del Tim Burton és Eduardo Manostijeras.

  2.   aps on Maig 19th, 2012          Respon

    Gràcies, Irene. Petonets 🙂

  3.   Maria on Juny 10th, 2012          Respon

    Jo l’acabo de veure i m’he quedat com…uau!! Bona entrada 🙂 I he flipat quan he vist a l’Alice Cooper…i el prota creia que era una noia “poc afavorida”. He rigut molt.

Leave a Reply